Zbirka priča "Čuvari fantazmi", Zoran Petrović


Sinopsis:
„Čuvari fantazmi“ je zbirka dugih i kratkih priča pisanih u protekle tri godine. Objavljivane su u elektronskoj i štampanoj formi putem raznih konkursa u regionu i grupnih izdanja, a sada prvi put objedinjene u autorsku zbirku.

*     *     *

Tanka je linija između sveta kojim upravlja racio i sveta kojim vladaju fantazme... Fantazme vladaju svojim carstvom, ali opet često prelaze granicu pokušavajući da zavladaju i našim svetom... Realnošću.
Ipak, ne uspeva im da se ustoliče kao vladari... Čuvari fantazmi su zbog toga tu. Dopuštaju im da se ušetaju u naš svet i da se utope u njega, ali ne i da njime i zavladaju.
Čuvari fantazmi su među nama, a ovo su njihove priče...

Dok čekamo četvrti nastavak serijala "Praznik zveri" - "Zakon krvoljublja" i "Bulevar greha 2", Zoran Petrović je za nas ljubitelje njegovih maštarija pretočenih na papir priredio zbirku priča koje obitavaju na granici između stvarnosti i snova - "Čuvari fantazmi". 

Zbirku čine dvadeset dve autentične priče, koje će vas uveriti u Zoranovu umešnost ispredanja mističnih priča koje će vas zbuniti, naježiti i očarati.
Ako bih krenula da vam pričam o svakoj pojedinačno, bojim se da bih vam pokvarila užitak čitanja ove knjige...

Raznih stvari ovde ima. Srešćete se sa nekim poznatim likovima na zadatku, upoznaćete jednu neobičnu Crvenkapu, vilu Ništavila, vilu vračarsku i knjišku vilu Delfija koja nije proročica... Čućete priče o vešticama, vampirima, o vendigu... Nakon čitanja ove knjige pevušićete pesmu
"Lepomire, lepo ti je ime, 

a još lepše kad ga žena kaže, 

uzele te vojska i kafana, 

zbog njih mene Lepomire lažeš." 
Saznaćete tajnu prve ljubavi, kako se ostavlja specijalna zimnica, koje moći skriva stari šinjel i šta jednu ženu čini kraljicom...
Suštinski, nakon pročitane poslednje stranice ove knjige proći ćete do kraja put inicijacije i pridružiti se Čuvarima fantazmi...


Нема коментара:

Постави коментар