"Црна Мамба", Тамара Симеоновић

Змија је универзални симбол која вековима уназад не оставља људски род равнодушним. Она има разнолику симболику: представља дуалну енергију јер је истовремено симбол снаге, мудрости, женске енергије, здравља, а са друге стране симболише лукавство, подмуклост и демонску енергију.
Најотровнија змија је афричка црна мамба. Њен отров је смртоносан у трену.
Запитајте се... Каква особа треба да буде да би постала позната под називом Црна Мамба?


Српским подземљем по први пут влада једна жена. Позната је под називом Црна Мамба јер је смртоносна исто као и ова афричка лепотица. Отров који она испусти довољан је да убије дванаест особа одједном. Тамо куда она прође, затећи ћете смрт и фотографију црне мамбе.

Она је храбра.
Неустрашива.
Убија лако.
Јавна је.
Тајна је.
Она се свети...

У корумпираној држави, тамо где је систем најчешће одговоран за стварање проблема којима би требало да стане на пут, једна девојчица је отргнута из света дечије невиности, из наивних маштарија једне чисте дечије душе. Они који су требали да је заштите гурнули су је преко ивице понора.

Тамара Симеоновић нас упознаје са београдским подземљем којим овог пута жари и пали једна жена. Сви је мрзе и сви је се плаше, али је и поштују. Међутим, сенке прошлости је прогоне и мешају се у њен брижљиво осмишљен план освете.

Тамарин стил је јасан, модеран, као и догађаји о којима пише. Не знам да ли Тамара пише следећи роман, али мислим  да би требало да му посвети више времена. Да се дуже крчка и ствара. Њена машта, њени ликови то заслужују. Недостаје ми још у књизи. У смислу да ја хоћу још детаља, још објашњења, дигресија, а тога нема и добија се утисак недоречености.
Главна замерка се опет односи на лектуру и уредништво. Не би требало дозволити да књига оде у штампу са штампарским грешкама. То је недопустиво. Није коректно ни према писцу, ни према читаоцима. Друго, мислим да би Тамара са бољим уредником направила БУМ! Без увреде за садашњег, али мислим да млад аутор, који обећава попут Тамаре, заслужује више. Младом писцу са толико идеја и талента треба неко ко ће му бити ветар у крила и помоћи да се вине до звезда.

Лепота "Црне мамбе" је у томе што нам доноси причу која је иако измаштна, апсолутно реална и могућа. Ко је у праву Тара или Милош? Ухапшени криминалац или полицајац који је све време радио свој посао?

Нема коментара:

Постави коментар