Чаролија звана Magnethinks

Кажу да је уметност у очима посматрача, али као и све друго, човек је и уметност морао да класификује на неки начин. Има у људској свести та нека потреба да се све класификује, сврста у различите категорије и поделе. Тако и уметност делимо на седам, свима добро познатих, категорија: 1.Књижевност; 2. Музика; 3. Сликарство; 4. Вајарство; 5. Архитектура; 6. Позориште; 7. Филм. Уметност је људска делатност или производ људске делатности која има за циљ стимулисање људских чула као и људског ума и духа; према томе, уметност је активност, објекат или скуп активности и објеката створених са намером на то да се пренесу емоције или/и идеје. Осим ове дефиниције, не постоји ниједна друга општеприхваћена дефиниција уметности, с обзиром да је дефинисање граница уметности субјективан акт, а потреба за уметношћу се обично назива људском креативношћу.

Све фотографије су преузете са странице  Magnethinks.Е сад, због чега ја овде распредам о уметности, поделама и дефиницијама? Из простог разлога. Хоћу да вам покажем како није све тако једноставно. Отуд она реченица са почетка "уметност је у очима посматрача". Уметност је скувати савршену кафу. Или како мраз осликава прозоре зими. Уметност је шара на крилима лептира, као и шара коју капи кише праве по мирном језеру... И дефиниција уметности каже да је уметност производ људске делатности. Е то сам чекала. Шта се деси када неко има такозвано уметничко око, када је уметник у души, са огромним смислом за лепо, а при том има и веште руке? У таквој комбинацији уз малу помоћ маште настаје магија у виду ових феноменалних букмаркера, који само помажу да још више уживате у првој врсти уметности у свим поделама - књижевности.Маријана из Magnethinks-са прави ове савршене букмаркере које красе цитати које волите, симболи или драге поруке. Сваки букић има своју душу, поруку и чини уживање у књижевности још лепшим.


Маријанин рад можете пратити на званичној facebook страници Magnethinks, као и на инстаграму @magnethinks. Ту можете и набавити свој феноменални букић.


Нема коментара:

Постави коментар