Рецензија романа "Метак", Тамаре Симеоновић

"У Београду је пре неколико година почела једна љубавна прича. Завршила се једне  ноћи. Један момак, девојка и метак... Али љубав никада није стварно завршена. Главни актери неколико година касније упадају у заврзламу страсти, љубави и освете. Да ли ће неко испалити метак или брачне завете? Уживајте читајући страсну љубавну причу смештену на врели београдски асфалт."


Овако гласи најава за роман првенац наше младе списатељице Тамаре Симеоновић. У свету у коме писана реч сваким даном по мало изумире, јавља се зрак наде који се пробија кроз тмурне облаке које стварају ријалити програми и жута штампа. Тамара нас води у шетњу београдским асфалтом, са Александром Милојковићем, познатијим као Мали Милоје, у младости вођом Звездиних навијача, а касније успешним пословним човеком и заносном Тамаром, његовом љубављу из младости због које је "попио метак". Актулену и увек занимљиву тему, Тамара нам представља занимљивим начином писања, који је у складу са самом темом жаргонски и брз. Питање које нас води кроз читав роман да ли је освета боља када се сервира хладна тесно је уткано и повезано са питањем из саме најаве "Да ли ће неко испалити метак или брачне завете?" и држи нас у неизвесности до самог краја.
Само однос између главних јунака је пун страсти, интриге и компликован да боли. Читајући питала сам се да ли саме ауторке има уткане у лик Тамаре или само носе заједничко име? Како каже сама Тамара има по мало - нешто своје боли и размишљања је пренела на њу, али је све остало плод маште.
Читајући роман недостајало ми је више детаља. Чини ми се да је Тамарин и Александров однос много комплекснији од онога што сам прочитала. Мада, може да буде и моја прикривена жеља за већим бројем страна. Сви ликови су веома занимљиви, а мени би детаљнији опис односа Горана и Емине био баш занимљив за читање, мада они можда заслужују посебну књигу за своју причу ( ето идеје 😊).
Поред љубави, освете, интрига и страсти, књига се значајно осврће на тему пријатељства и шта све пријатељи чине за нас. Један од заједничких пријатеља наших јунака је и Професор, чија прича нас ускоро очекује у засебној књизи која ће нам ускоро бити доступна.
Свакако роман "Метак" заслужује да одвојите време за њега и откријете шта ће победити - љубав или жеља за осветом.

Роман можете набавити преко Facebook странице Тамара Симеоновић


Нема коментара:

Постави коментар