Представљамо књигу "Светионичар - весници олује", Младена Ђорђевића

Гете је изјавио да је у човековој природи да вечно тежи светлости. Светлост је природа, магија, лепота и нада. Преламање светлости је чиста магија, магија боја, магија која се крије и унутар калеидоскопа. Сунце је светлост, Месец, па и звезде. И сви су усамљени чувари, као мудраци који нас воде кроз живот, који нас гурају ка светлости која нам доноси мир, спокој, победу над тамом која вреба свуда... Као Месец и Сунце на небу, тако Светионик стоји на месту где се спајају море и копно, бескрај океана и ћудљивост земље... Док стоји усамљен, ударан свом силином таласима који се ломе око њега, Светионик гордо стоји и пркоси свом злу, тами, безнађу, тузи... Стоји из ината. Пркос избија из сваке његове поре. Из сваког камена. Светлост муње наговештава олују, звук грмљавине изазива страх... Весници олује су ту, али ту је и Светионичар, срце и душа Светионика...
На размишљање о светионику навео ме је роман "Светионичар - весници олује", домаћег аутора Младена Ђорђевића.
Фотографија преузета са фб странице Светионичар.
Радња романа смештена је у мрачном, дистопијском метрополису крај мора, у Европи. Под тешким, оловним облацима лежи Вранолујни, град гламура, престижа и моћи. Животне нити Бена Фостера, бившег војника, сада приватног детектива и Елене Родригез, младе талентоване истражитељке из Одељења за убиства уплешће се више него што су њих двоје то могли и да замисле. Бизарне и надасве необичне смрти светионичаревог сина и психотичног киднапера, опоменуће их да се на пучини спрема бура незапамћених размера. Злосутни трагови одвешће их на кобну стазу без повратка. Озлоглашени Ђавољи Рог, загонетни Смитов светионик и далеки Сентинел, три су светлосна торња стеновитог приобаља и, можда, чувари одговора за којима трагају Бен и Елена.
"Светионичар" је свакако једна од првих књига на мом списку за набавити и прочитати!
Издавачка кућа Отворена Књига на свом сајту, нуди до 4. септембра попуст од 30% на своја издања, укључујући и роман "Светионичар". Време је да завладате над ноћи, јер Весници олује су пренели поруку. Време је да се Светионичари мобилишу.
http://www.otvorenaknjiga.rs/mladen-dordevic/260-svetionicar


Нема коментара:

Постави коментар