Представљамо серијал "Празник звери", Зорана Петровића

Ових дана су сви опседнути "Игром престола" и просто не знају како добре писце епске фантастике имамо и ми. Не знам за вас, али ја сам просто одушевљена серијалом "Празник звери", домаћег аутора Зорана Петровића! Објављена су прва два дела "Жетеоци" и "Грехови алијансе", а трећи део "Незвани гост" је како сам аутор каже "одсањан" и спрема се за штампу.
Ја тренутно читам "Грехове алијансе", па према томе очекујте ускоро њихову рецензију, као и рецензију "Жетеоца" на блогу! Досадашњи утисак - Мартин и Толкин су добили жестоку конкуренцију!
До рецензија уживајте у одломку из "Незваног госта"!
Из рукописа новог наставка "Празник звери - Незвани гост"
"3. УКЛЕТ И ЗАКЛЕТ
Мењала је расположење као што се мења време у белојезерским котлинама. Умела је да ми осмехом овлаш претрчи по немртвој души, даривајући ми снаге за још један дан пута у непознато, али су ти тренуци убрзо нестајали иза непробојних облака њене зверске природе. Тада би се из њих проломио гласногромни немушти врисак њеног егоизма, урнишући читаве крошње мојих нервних завршетака и још једном ме бацајући назад, у понор, где је мрак био гушћи од ливеног белојезерског челгвозда. Њиме је хранила своје блудно тело, које одавно није било људско, а без кога нисам могао замислити да постојим. Тела над којим ми је тек понекад дозвољавала да господарим, а ја, зарад тога, био роб њених каприца који никада нису знали за цензуру. Њеним сам дахом живео и био убијан, уживајући и прокљињући сваки клети дан и трен од како је почела Сеоба Упира из земаља Елтза.
Овог звезданог прасконоћја, када маглени обриси Карпата тако безобзирно буде у мени сећања на њене извајане обрве, а под њима два сјајна извора моје неизмерне среће и туге, схватам да сам лишен могућности да себи икада опростим што заволех вештицу."
П.С. Ако још нисте, трк по прве две књиге!

Нема коментара:

Постави коментар